Dataskyddsbeskrivning

Den 25 maj 2018 trädde EU:s dataskyddsförordning i kraft.

Kraven som ställs i förordningen för skydd och användning av personuppgifter gynnar både den enskilda användaren och företagen.

Våra användares förtroende är av yttersta vikt för oss. Denna dataskyddsbeskrivning beskriver hur vi samlar in dina personuppgifter och hur vi skyddar din integritet när du överlåter uppgifter till Eläinruokatehdas Lemmikki eller använder våra tjänster.

Registeransvarig

Eläinruokatehdas Lemmikki Oy
FO-nummer: 0620636-8
Adress: Jäniksenpolku 33, FI-70400 KUOPIO
E-post: elainruoka@elainruoka.com
Telefon: + 358 17 369 8400

Kontaktperson för registret

Carola Haarala. Hon kan nås på elainruoka@elainruoka.com.

Registrets namn

Eläinruokatehdas Lemmikki Oy:s kund och marknadsföringsregister.

Användningsändamål för personuppgifter

Vi behandlar dina personuppgifter för att kunna sköta, utveckla och hantera din kundrelation med Eläinruokatehdas Lemmikki Oy. Vi använder dina personuppgifter för att kunna utföra våra tjänster, t.ex. leverera dina beställningar.

Vi samlar in data om våra webbshopbesökare, beställningar, abonnenter på våra e-postlistor samt interaktion med skickade e-postmeddelanden. Vi använder insamlade data för planering och utförande av marknadsföring, kundkommunikation och webbshop funktionalitet.

Personuppgifter behandlas i enlighet med dataskyddslagen.

Du kan när som helst kontrollera, begära att ta bort eller korrigera dina uppgifter genom att skicka ett e-postmeddelande till elainruoka@elainruoka.com.

Personuppgifter som ingår i registret

Registret innehåller följande uppgifter om kunden:

  • Förnamn och efternamn
  • Adress
  • Mobilnummer
  • E-postadress
  • Beställningshistorik

Behandlingsändamål för insamlad data

Vi samlar in data över hur vår webbplats används. När det gäller webbplatsbesökare är behandlingsgrunden registeradministratörens berättigat intresse. Dessa data behövs för spårning och analysering av webbplatsbesök, styrning och utvärdering av marknadsföring samt tillhandahållande av webbplatstjänster. Med hjälp av dessa data kan vi utveckla våra innehåll och tjänster för att bättre svara emot användarnas behov.

Förutom Eläinruokatehdas Lemmikkis egna cookies använder webbplatsen även Google och Facebook cookies. Dessa cookies används för att spåra webbplatsanvändning. Du kan inaktivera cookies i dina webbläsarinställningar. Mer information om hur cookies fungerar och hur de används finns t.ex. i denna Wikipedia artikel.

Eläinruokatehdas Lemmikki kan inte identifiera enskilda användare från data som samlats in om webbplatsbesök. Vi sparar inte information om vilka sidor enskilda användare har besökt, hur lång tid de har tillbringat på webbplatsen eller andra detaljer.

Funktionella cookies och lokal lagring används bl.a. för att kunna känna igen kunder samt tillhandahålla inloggningssessioner och vissa funktioner i kundvagnen. För dessa är användningen och godkännandet av cookies och lokal lagring obligatoriskt. Funktionella cookiesoch lokal-lagrade variabler ligger kvar i webbläsaren i 15 minuter – 24 månader om du inte tar dem bort i dina webbläsarinställningar. Ett nytt besök på webbplatsen ställer in igen cookies och lagrar variabler lokalt om dina webbläsarinställningar tillåter det.

Hur säkerställer vi skyddet och integriteten av dina personuppgifter?

Uppgifterna finns i säkra servermiljöer och kräver inloggning och autentisering. Uppgifter kan behandlas utanför EU under Privacy Shield -avtalet eller liknande.

Eläinruokatehdas Lemmikki Oy varken säljer eller ger vidare uppgifter till tredje part. Uppgifterna behandlas endast av registeransvarig. Funktioner i vår webbshop sker via en krypterad anslutning och kunduppgifter lagras säkert och krypterat.

Uppgifter i registret varken säljs eller ges vidare till tredje part. Kunden har rätten att få tillgång till sina personuppgifter genom en skriftlig begäran. Begäran ska adresseras till kontaktpersonen för registret, Carola Haarala.

Hur länge lagras dina personuppgifter

Vi lagrar din beställningshistorik och uppgifter som vi samlat in när du kontaktat vår kundtjänst under sex (6) år från slutet av det kalenderår då du sist handlade i vår webbshop.

E-postlistor

När det gäller e-postlistor är behandlingsgrunden individens samtycke. Personer anmäler sig till listan och kan lämna listan själva. Uppgifter bevaras för e-postlistan så länge personen prenumererar på den.

E-postadresser samlas in när personer prenumererar på våra e-postlistor på vår webbplats eller i vår fabriksbutik. Utöver detta samlar vi in kontaktuppgifter i samband med undersökningar, utlottningar och tävlingar som utförs på utställningar och andra slags händelser.

E-postlistan innehåller endast personens namn och e-postadress. För att kunna leverera priser kan även leveransadresser samlas in i samband med olika tävlingar och kampanjer.

E-postadresser används för att skicka Eläinruokatehdas Lemmikkis e-postmeddelanden. Dessa kan innehålla redaktionellt innehåll, tips, nyhetsbrev och reklam.

Vi begränsar begäran att kontrollera och ändra uppgifter på e-postlistor till e-post, eftersom det enda sättet att säkerställa att begäraren är ägare till e-postkontot, är att få begäran från den gällande e-postadressen. Du kan när som helst avbryta prenumerationen genom att klicka på länken i sidfoten i våra e-postmeddelanden.

Socialmedia

Eläinruokatehdas Lemmikki har också tillgång till information om följare av våra sociala konton. Denna information upprätthålls av företag som tillhandahåller sådana sociala tjänster.

Tack för ditt förtroende och vi hoppas att du tycker om vårt innehåll!

Din kundvagn är tom

Villkor

Dessa leveransvillkor gäller från och med 12.3.2020.

Webbshop

Eläinruokatehdas Lemmikki Oy
Jäniksenpolku 33
70400 KUOPIO

044 768 0320
verkkokauppa@elainruoka.com
www.elainruoka.com
0620636-8

För att handla hos oss måste du vara myndig. Alla priser är inklusive moms. Vi förbehåller oss rätten att ändra våra priser och leveranskostnader. Tillsvidare levererar vi inte till Åland.

Beställning

Lägg till produkterna i kundvagnen. Fortsätt sedan till kassan, välj leveranssätt och betalningsmetod och slutför köpet. Alla kunduppgifter behandlas konfidentiellt. Om inget annat anges, används kontaktuppgifterna som samlas in i samband med beställning endast för att kunna hantera och leverera din beställning. För att kunna slutföra ett köp måste du bekräfta att du har läst och godkänt leveransvillkorna.

Betalningsmetoder

Kassalösningen Klarna Checkout innehåller följande betalningsmetoder: banköverföring, kortbetalning, faktura och delbetalning. Köp med faktura eller delbetalning levereras endast till din folkbokföringsadress. Genom att lämna information i kassan godkänner du Klarna ABs (Klarna AB, Sveavägen 46, 111 34 Stockholm) villkor. Genom att klicka på "Slutför köp" godkänner du våra villkor.

Beställningsbekräftelse

När vi har tagit emot din beställning skickas en bekräftelse med beställningsuppgifter till din e-postadress. Kontrollera alltid beställningsbekräftelsens innehåll. Kontakta vår kundtjänst om du har några frågor. Spara beställningsbekräftelsen för eventuella kontakter med vår kundtjänst. Ha alltid ditt beställningsnummer tillgängligt när du ställer frågor om din beställning. När du har tagit emot leveransen kontrollera att innehållet stämmer överens med beställningsbekräftelsen.

Leveranssätt och -kostnader

Postens leveranssätt

Till brevlåda eller brevinkast: leveranskostnad 3,90 €. Levereras direkt till mottagarens brevlåda eller brevinkast. Om försändelsen är för stor för att rymmas i postlådan eller brevinkastet så förs den till Postens närmaste serviceställe varifrån försändelsen bör avhämtas inom 7 dagar. Om de beställda produkterna inte ryms i ett brevpaket så levereras beställningen automatiskt till Postens närmaste serviceställe eller paketautomat.

Till serviceställe eller paketautomat: leveranskostnad 4,90 €, gratis för beställningar över 50 €. Levereras till Postens serviceställe eller Postens paketautomat du valde i kassan. När din beställning är redo att hämtas får du en ankomstavisering via sms. Om du valde leverans till paketautomat men försändelsen är för stor för att rymmas i automaten eller automaten är full, så förs den till det närmaste serviceställe för Posten. Försändelsen bör avhämtas inom 7 dagar efter ankomstavisering.

Till adress, under dagen utan föravisering: leveranskostnad 9,90 €, gratis för beställningar över 100 €. Levereras till leveransadress under dagen, utan föravisering. Finns ingen hemma för att ta emot leveransen så förs den till det närmaste serviceställe för Posten och bör avhämtas inom 7 dagar.

Till adress, enligt överenskommelse: leveranskostnad 11,90 €, gratis för beställningar över 100 €. Levereras till leveransadress enligt överenskommelse med mottagaren. Posti kontaktar dig för att överenskomma om leveranstid. Finns ingen hemma vid bestämd tid för att ta emot leveransen så förs den till det närmaste Posti serviceställe och bör avhämtas inom 7 dagar.

Matkahuoltos leveranssätt

Till serviceställe eller paketautomat: leveranskostnad 4,90 €, gratis för beställningar över 50 €. Levereras till det Matkahuolto serviceställe eller den Matkahuolto paketautomat du valde i kassan. När din beställning är redo att hämtas får du en ankomstavisering via sms. Om du valde leverans till paketautomat men försändelsen är för stor för att rymmas i automaten eller automaten är full, så förs den till det närmaste Matkahuolto serviceställe. Försändelsen bör avhämtas inom 7 dagar efter ankomstavisering.

Till adress, under dagen utan föravisering: leveranskostnad 9,90 €, gratis för beställningar över 100 €. Levereras till leveransadress under dagen, utan föravisering. Finns ingen hemma för att ta emot leveransen så förs den till det närmaste Matkahuolto logistikcentrum och bör avhämtas inom 7 dagar.

Till adress, enligt överenskommelse: leveranskostnad 11,90 €, gratis för beställningar över 100 €. Levereras till leveransadress enligt överenskommelse med mottagaren. Matkahuolto kontaktar dig för att överenskomma om leveranstid. Finns ingen hemma vid bestämd tid för att ta emot leveransen så förs den till det närmaste Matkahuolto logistikcentrum och bör avhämtas inom 7 dagar.

Leveranstid

Leveranstiden är 1-6 vardagar. Vid fördröjningar informerar vi dig snarast möjligt om detta. Vi ansvarar inte för förseningar orsakade av oöverstigligt hinder, eller för indirekta skador orsakade av försenad leverans. Vi informerar om möjliga undantag från våra vanliga leveranstider på våra webbsidor.

Återköpsvillkor

Ångerrätt

För beställningar gäller 14 dagars ångerrätt, inom vilken kan du ångra köpet utan särskilda skäl genom att göra en ångeranmälan. Du kan göra ångeranmälan t.ex. via post, e-post eller sms (se kundtjänstens kontaktuppgifter nedan). Ångerrätt gäller inte förseglat levererade och öppnade produkter som inte kan säljas vidare. Ångerrätten på 14 dagar räknas från den dag du mottar leveransen. Om beställningen levereras i flera försändelser, räknas ångerrätten från den dag du mottar sen sista försändelsen. Om den sista ångerdagen infaller på en lördag eller helgdag kan ångeranmälan fortfarande göras på den första därpå följande vardagen.

Returnering av produkter

Om du häver ett köp ska produkter returneras inom 14 dagar efter det att ångeranmälan har gjorts. Det ligger på ditt ansvar att bevisa att produkter har returnerats inom tidsfristen, till exempel genom att uppvisa ett returkvitto. Produkterna måste returneras ordentligt förpackade. Vi har ett kundreturavtal med Posten och alla returer bör skickas via detta. Läs Postens instruktioner för kundreturer HÄR eller kontakta vår kundtjänst. Om Posten ber om vårt avtalsnummer i samband med kundretur, är detta 7657922. Spara alltid kvittot till returförsändelsen.

Återbetalning

Vi ska inom 14 dagar efter mottagen ångeranmälan återbetala beloppet som du har betalat för de returnerade produkterna (och leveranskostnader om du häver hela beställningen). Om vi inte än har tagit emot returförsändelsen ska återbetalningen fördröjas fram till dess att den har mottagits. Vi ska återbetala beloppet med den betalningsmetod du använde för att betala beställningen, om inget annat överenskommits. Om du väljer att använda ett returneringssätt som är dyrare än det vanliga returneringssättet beskrivit i avsnittet "Returnering av produkter" ovan, återbetalar vi inte de överstigande kostnaderna för detta.

Ej avhämtade och ej mottagna leveranser

Vid ej avhämtad eller ej mottagen leverans äger vi rätt att debitera leveranskostnaderna.

Reklamation

Om produkter har förlorats eller skadats under transport eller om vi har skickat dig felaktiga produkter, kontakta vår kundtjänst inom 14 dagar efter att du mottagit leveransen. Om leveransen är synbart skadat när du tar emot den, reklamera transportskador direkt till transportföretaget och kontakta sedan vår kundtjänst. Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat leveransen, skall du kontakta vår kundtjänst för att göra en skadeanmälan. Bifoga gärna bilder av skador.

Kundtjänstens kontaktuppgifter och returadress

Eläinruokatehdas Lemmikki Oy
Jäniksenpolku 33
70400 KUOPIO

044 768 0320
verkkokauppa@elainruoka.com
www.elainruoka.com
0620636-8